19 Ocak 2012 Perşembe

Cimriliğin sonu hikayesi

cimri



Çok eskiden pinti bir adam yaşarmış.Bu adam her gün ama her gün para sayarmış.Hep paraların yerini yerini değiştirirmiş.Paraların çalınmasından çok korkarmış.Nereye saklarsa saklasın aklı hep paralarında olur,paradan başka bir şey düşünemez ve paraları çalınacak diye korkarmış.Paralarını düşünmekten çevrede edinememiş.Sadece bir arkadaşı varmış oda kendisi gibiymiş zengin ve cimri.
Oda hep paralarının yerini değiştirirmiş.Bu ikili bir birlerini bile ziyarete gitmezlermiş.Paralarının çalınacak korkusundan hiç evden çıkmamışlar ve aradan yıllar geçmiş.Birisi artık evden çıkmak istiyormuş.Öteki cimri arkadaşına haber göndermiş.Cimri arkadaşından gelen habere sevinmiş ama paralarını bırakıp da çıkmaya cesaret edememiş.Düşünmüş taşınmış birazda kaşınmış ve çare bulmuş.Paralarını çuvala doldurmuş ,çuvalları da eşeklerin sırtına yüklemiş.Eşekleri birbirine bağlamış ve öğle vakti yola çıkmış.En öndeki eşeğin ipini çekiyor ve bağlı olan eşekler sessizce ilerliyormuş.Çok geçmeden cimri dostunun evine varmış.Cimri dostu onu görünce çok sevinmiş ve oda aynı çareye başvurmuş.Paralarını çuvala doldurmuş ve ikisi yola çıkmışlar.Paralarını saklayacak bir arıyorlarmış ama hiç bir yeri beğenmiyorlarmış.
Derken akşam olmuş hava kararmış.İki arkadaşı korku basmış.Yanlarında öyle çok para varmışki korkudan evlerine dönememişler.
Korkudan sabaha kadar oturmuşlar ve bu cimriler eşeklerini hiç doyurmazlarmış.Zavallılar yarı aç gezermiş.Ormanda taze ot kokusu ve meyve kokusu alınca ipleri kemirip her biri dağılmış karınlarını doyurmaya başlamışlar.
İkili uyanınca birde ne görsünler.Eşekler yokmuş eşekler karınlarını doyururken eşekleri barbie kızı bulmuş ve zengin biri olarak yaşamış.

1 Ocak 2012 Pazar

street fighters ve gençliğim




Özellikle erkek çocuklarının en sevdiği oyunlardan biridir dövüş oyunları. Dövüş oyunlarının erkekler tarafından çok sevilmesinin nedenleri erkek doğasında kavganın, dövüşün önemli bir yer tutması büyük etkendir. Dövüş diyince atari salonlarında ilk aklıma gelen oyun street fighters oyunudur. Daha sonra ise hiç kuşkusuz gelişmişlik olarak street fightersa 10 çeken king of fihters oyunu gelmektedir. King of fighters kuşkusuz Japonların çıkardığı en gelişmiş ve en sürükleyici atari dövüş oyunudur. Bu oyunda serüven 1995 de başlamış olup günümüz 2012 ye kadar devam etmektedir. Japonlar dövüş oyunları konusunda King of Fighters ile yeni bir çığır açmışlardır. Size de bu oyunu mutlaka oynayın diyorum.

buradan arama yapabilirsiniz.